Kuinka avainsanojen optimointi tehdään?

6.10.2020

Tylsä nimi tällä artikkelilla? Kyllä! Tämän sivuston blogiosio on täynnä yleensä hieman luovempaa kynäilyä, mutta hyvä esimerkki puhukoon tässä tilanteessa puolestaan.

Suutarin lapsen kengät eivät yleensä ole kummoiset. Niin on Mustone Digitalinkin tilanteessa, sillä tämä verkkosivusto löytyy kirjoitushetkellä keskimäärin sijalta 49,4 Googlen hakutuloksissa. Ei siis käytännössä löydy.

En kanna tästä silti suurta huolta, olethan sinäkin tälle sivustolle päätynyt. Todennäköisesti saavuit somesta artikkelin linkin kautta, tai toivon mukaan muutoin kiinnostuit tästä brändistä ja löysit sivuston Googlesta bränditermeillä ”mustone”, ”mustonen digital” (väärin!) tai ”MustOne” (voihan sen noinkin ajatella).

Kun oma sivustoni ränkkää tuloksissa termein: ”individuaali”, ”liinat kiinni”, ”miltei vai miltein” ja ”läpikäytävä”, on minulla peiliin katsomisen paikka. Luova kynäilyni on kääntynyt minua vastaan. Se mistä sinun on sen sijaan huolestuttava on se millä sanoilla sinun verkkosivustosi löytyy.

Googlen Search Console on fiksu ja ilmainen työkalu oman verkkosivuston hakusanaliikenteen seurantaan. Kehitys-raportista löytyvien avainsanojen perusteella voi helposti päätellä mitkä avainsanat parantavat tai sotkevat sijoitustuloksiasi Googlessa. Raportista voikin huomata oman huumorin kukan sivustolle tuomat rikkaruohot, sillä avainsanapilvi voi poiketa merkittävästi sivuston sekä koko liiketoiminnan perimmäisestä tarkoituksesta.

Jos päädyit tälle sivulle googlettamalla ”lapsen kengät”, ”rikkaruoho”, ”huumorin kukka”, ”katsoa peiliin” jne., tilanne vain pahenee omalta osaltani.

Tähänkin artikkeliin saattoi lipsahtaa melkoinen määrä sananlaskuja, vertauskuvia ynnä muuta täysin turhaa. Mitä tästäkin pitäisi oppia? Jos päädyit tälle sivulle googlettamalla ”lapsen kengät”, ”rikkaruoho”, ”huumorin kukka”, ”katsoa peiliin” jne., tilanne vain pahenee omalta osaltani.

Ovatko sinun verkkosivustosi avainsanat hakusessa? Onko aika katsoa peiliin ja istua alas tutkimaan kokonaisuutta uudessa valossa? Ota yhteyttä, katsotaan mistä kenkä puristaa… 🤭

Mitä mieltä olit artikkelista?
Loading spinner
– Aki